Nyheter
2016-06-13

16 timmar från EM i Expressen TV i dag

Den lanserades i fredags, när fotbolls-EM i Frankrike sparkade igång, och i dag är det storsatsning inför Sverige-Irland. Expressen TV har sänt oavbrutet från klockan 08 på måndagsmorgonen, och fortsätter fram till midnatt.

– Den nya studion använder Vizrts världsledande 3D-grafik, samma system som bland annat CNN och BBC investerat i. Vi erbjuder också så kallade ‘VR-highlights’, alltså virtual reality-grafik, på mål och höjdpunkter, säger Bella Levy, chef för Expressen TV.

Expressen TV har också en på plats-studio i Frankrike, just nu i Paris inför premiärmatchen men normalt i Pornichet, där det svenska landslaget har sin bas. Videoreportrar bevakar spelarhotellet, alla presskonferenser och träningar samt följer fansens fest.

– Vi samarbetar med CNN, Reuters och AP och visar deras livefeeder. Detta är den mest ambitiösa bevakningen av ett fotbollsmästerskap i svensk mediehistoria, aldrig har något mediahus erbjudit så mycket i form av nyhetsförmedling, intervjuer, analyser och så vidare. Lägg till detta allt vi gör i den dagliga bilagan SPORT-Expressen och på våra sajter, säger Bella Levy.

Under måndagen har alla från artister till Jonas Gardell och Måns Zelmerlöv till fotbollsprofiler som Glenn Hysén och Pontus Kåmark medverkat i sändningarna från Paris, och varje dag sänds “Studio Pornichet” från klockan 08 följt av “Studio EM” från Stockholm från klockan 14. Sändningarna slutar kring midnatt.

– Traditionella linjära tv-kanaler, som TV4 och C More, är fantastiskt duktiga på att producera och sända matcher. Det vi, som en renodlad digital aktör, kan erbjuda som komplement är något annorlunda. Vi tillför ‘tv’ till allt annat som görs och kan vara riktigt snabba – som efter huliganattacken efter England mot Ryssland i helgen, säger Bella Levy.