Nyheter
2016-01-20

Adlibris favorit hos svenska konsumenter

Nätbokhandeln Adlibris har starkast varumärke i svensk e-handel, enligt en färsk konsumentundersökning från branschtidningen Market och Icanyheter. 

Enligt undersökningen, som tittade på konsumenters kännedom om och attityder till 326 varumärken inom svensk e-handel, känner 54 procent till Adlibris. 83 procent uppger att Adlibris har ett bra utbud av produkter, 82 procent tycker att det är lätt att handla på Adlibris.com och 70 procent säger att Adlibris har bra priser.

– Det är ett väldigt viktigt kvitto för oss och det visar vilken stark e-handelsposition Adlibris har och den stora potential vi har att fortsätta växa såsom vi gjorde 2015, säger Johan Kleberg, vd för Adlibris. 

– Men framför allt visar det att våra stora ansträngningar att förstärka kundupplevelsen på Adlibris har gett resultat och att den kompetens som finns inom Adlibrisgruppen är unik inom nordisk e-handel.

På andra respektive tredje plats kom Ikea.se och Bokus.com. Andra företag som är med på topp 10-listan är Cdon, Ellos och Apotea.