Nyheter
2020-12-08

Adlibris köper Campusbokhandeln

Adlibris har idag förvärvat Campusbokhandeln som har Sveriges största utbud av begagnad kurslitteratur. Under de senaste åren har företaget vuxit kraftigt och kommer i år omsätta mer än hundra miljoner kronor.

-Vi är oerhört stolta över att välkomna Campusbokhandeln till Adlibris. Förvärvet är helt i linje med vår nya bokcentrerade strategi. Campusbokhandeln är ett mycket välskött och omtyckt företag där hela affärsidén tar sin grund i hållbarhet. Vi ser verkligen fram emot att tillsammans förädla och vidareutveckla det framgångsrika arbete som Campusbokhandeln genomfört. Det finns mycket vi kan bygga vidare på och lära oss av, berättar Jonas Karlén vd Adlibris.

Campusbokhandeln startades redan 2005 och säljer ny och begagnad kurslitteratur via nätet. Man har även tio butiker i studentstäder runt om i Sverige.

Genom sin användarvänliga tjänst och fokus på hållbarhet har man tagit en stark marknadsposition bland studenter.

– Det känns jättekul att ta det här steget. Det är ett fint kvitto på mitt och mina fantastiska kollegors ansträngningar de senaste åren. Dessutom är det verkligen en stor möjlighet för oss att påverka hela branschen i en mer hållbar riktning och samtidigt kunna ta del av Adlibris erfarenheter för att kunna skapa ett ännu bättre erbjudande för alla studenter. Personligen ser jag även väldigt mycket fram emot att jobba med Adlibris team som jag har fått stort förtroende för under processen, säger Fredrik Hagenius, tidigare ägare av Campusbokhandeln.