Nyheter
2013-02-26

Böcker från Big Picture på väg

Big Picture Press, en ny serie rikt illustrerade böcker, lanseras i september 2013 som ett nytt imprint under Templar Company Ltd i Storbritannien. Big Picture Press, som skapats av den kreativa gruppen på Templar och leds av förläggaren Rachel Williams, kommer att visa upp arbeten från internationellt hyllade medarbetare, däribland McSweeney’s och Keith Haring. Serien kommer också att publiceras som ett underförlag till Candlewick i USA.

The Goods, en stor bok med spel, pussel och aktiviteter, blir den första titeln som publiceras i serien. Den innehåller bidrag från Mo Willems, Jon Klassen och Jon Scieza, som är utvalda av Brian McMullen och gruppen hos McSweeney’s.

– Vi är glada att kunna lansera en serie som så tydligt visar Templars kärlek till hög kvalitet, och till vackert utformade och väl genomtänkta böcker, säger Mike McGrath, vd på Templar. – De här böckerna har skapats som en motvikt till den digitala förlagsbranschen och är ett testamente över kraften i att läsa och vikten av fysiska böcker på en marknad i ständig utveckling.