Jimmy Eriksson, vd och Alexander Albedj, förvärvschef, grundade Safe Life 2019.

Jimmy Eriksson, vd och Alexander Albedj, förvärvschef, grundade Safe Life 2019.

Nyheter
2024-04-02

Bonnier Capital investerar i health care-bolaget Safe Life

Bonnier Capital investerar i en riktad emission upp till 350 miljoner kronor i Safe Life – ett svenskt bolag vars kärnaffär är försäljning, uthyrning och monitorering av hjärtstartare och utbildningar i hjärt-lungräddning.

Safe Life grundades 2019 och finns idag i nio länder i Europa och Nordamerika, förutom i Sverige bland annat i Finland, Storbritannien, Kanada och USA. Omsättningen pro forma 2023 var 1,4 miljarder kronor.

Investeringen i Safe Life, som är verksamt inom health care-sektorn, är ännu ett steg i Bonnier Capitals strategi att satsa på bolag som bedöms ha en god och hållbar tillväxtpotential.

Safe Life möjliggör akutvård till människor som drabbas av hjärtstillestånd utanför sjukhusen, på platser där vi befinner oss största delen av vår vardag och våra liv.

– Vi är imponerade av grundarnas arbete och hur de utvecklat bolaget de senaste åren, säger Sofia Hasselberg, Investment Director på Bonnier Capital, som kommer att sitta i Safe Lifes styrelse.

– På bara fem år har de tagit företaget till att bli en ledande aktör på den globala marknaden för hjärtstartare på offentliga platser. Vi ser fram emot att samarbeta med Safe Life och deras nuvarande ägare och bidra till bolagets fortsatta tillväxt.

–  Vi är mycket glada över det partnerskap vi nu ingått med Bonnier Capital som stöttar våra ambitiösa planer med ansvarsfullt ägande. Bonnier Capital bidrar exakt med de resurser som vi anser krävs för att nå våra mål. Jag är övertygad om att Safe Lifes framtidsutsikter med Bonnier ombord är ljusa, säger Safe Lifes vd Jimmy Eriksson som grundade bolaget tillsammans med bolagets förvärvschef Alexander Albedj.

I samband med transaktionen, som kräver regulatoriskt godkännande, avser Bonnier Capital också förvärva aktier från befintliga ägare för upp till 90 miljoner kronor.

För mer information kontakta Sofia Hasselberg på 070-916 37 60 eller sofia.hasselberg@bonnier.se

Bonnier Capital är Bonnier Groups investeringsverksamhet med fokus på tillväxtbolag. Tillsammans med starka och talangfulla entreprenörer är målsättningen att verka som långsiktig ägare. Största innehav i portföljen idag är Natural Cycles och Acast.