Nyheter
2011-10-17

Bonnier ger ut Steve Jobs-biografin på svenska och norska

Den 5 oktober gick en gigant – Steve Jobs – ur tiden. Vetenskapshistorikern och före detta TIME-redaktören Walter Isaacson har följt honom under flera år och gjort över fyrtio intervjuer. Resultatet är en biografi som den 24 oktober släpps i USA och ett tjugotal andra länder. Bland dem finns Sverige, där Albert Bonniers Förlag ger ut boken.

– Jobs slarvade inte med nåt, inte heller med valet av författare till sin biografi. En bättre kombination än honom och Walter Isaacson är svår att tänka sig. Men Jobs har inte lagt sig i skrivandet eller kommit med några veton. Det är en fantastisk bok som visar geniet Jobs precis som han var, säger förläggaren Martin Kaunitz.

I Norge är det Cappelen Damm som ger ut boken.

– Steve Jobs är inte bara en av världens främsta innovatörer, han har dessutom satt många av premisserna för våra medievanor. Att kunna ge ut den ofiltrerade berättelsen om ett så extraordinärt liv är otroligt spännande och ett privilegium för oss som förlag, säger Ida Berntsen, förlagschef för sakprosa på Cappelen Damm.

Arbetet med boken på Cappelen Damm har pågått under flera månader och omgärdats av stränga säkerhetsåtgärder, för att innehållet ska kunna hållas konfidentiellt fram till lanseringen. Planen är att släppa boken i början av november.