Nyheter
2015-02-16

Bonnier Growth Media investerar i Abios Gaming

Bland startup-bolagen på den snabbt växande e-sportmarknaden har Abios Gaming tagit positionen som länken mellan streaming-plattformar och e-sportpubliken. Bolaget ägs till merparten av de tre grundarna Anton Janér, Oskar Fröberg och Birger Myrberg.

– För tre år sedan började det ta fart ordentligt för e-sport som globalt fenomen, och idag finns en snabbt växande digital infrastruktur, med streamingtjänster, stora turneringar och sponsormarknad.  Vi har fostrats i den kulturen, samtidigt som vi pluggade på HHS och KTH och har lyckats etablera en unik tjänst som publiken gillar och har nytta av, säger Oskar Fröberg, VD för Abios Gaming. Vi är väldigt glada över det här partnerskapet med Bonnier Growth Media som vi ser kan stärka oss i våra tillväxtplaner framåt.

– Marknaden för e-sport är fortfarande i sin linda, men växer snabbt, och når miljontals unga på ett globalt plan, en publik som media annars har svårt att attrahera. Vi har lärt känna teamet bakom Abios Gaming under några månader och imponerats av deras stora kunskap och engagemang kring denna snabbväxande marknad, säger Ulrika Saxon, VD för Bonnier Growth Media.

Abios Gaming uppmärksammades nyligen av The Daily Dot, och kallades där för “the one-stop shop for esports streaming”.