Nyheter
2020-09-17

Bonnier investerar i Infarm

Bonnier går in som delägare i globalt green tech-bolag som möjliggör odling av grödor i uppkopplade och smarta växthus.

Infarm är ett tyskt bolag som skördar omkring en halv miljon plantor per månad och vars kunder är några av de största grossisterna och dagligvaruhandlarna i tio länder, däribland Tyskland, Frankrike, Storbritannien och USA. Med hjälp av uppkopplade, smarta växthus och odlingar som placeras vertikalt inomhus minskar behovet av både utrymme och vatten. Dessutom minskar behovet av transporter när odlingen sker direkt på plats i de städer där konsumenterna befinner sig.

– Pandemin har satt ett globalt fokus på utmaningarna kring ekologi och jordbruk. Vi kommer att ändra hur man framställer, äter och tänker kring mat, säger Infarms medgrundare och vd Erez Galonska, i ett pressmeddelande.

– Infarm är en ledande aktör som ligger i framkant av en utveckling som förändrar och effektiviserar produktionskedjan för växande grödor samt gör produktionen mer lokal och hållbar. Vi känner stor entusiasm inför att vara delaktiga i finansieringen av Infarms utveckling, säger Erik Haegerstrand, vd för Bonnier Group.

Investeringen som tillkännagavs idag inkluderar, utöver Bonnier, LGT Lightstone, Atomico, och Balderton Capital. Kapitalet ska användas till fortsatt expansion för Infarm i Europa, Nordamerika och Asien.