Nyheter
2011-09-26

Bonnier Pocket ger klassiker ny form

Pocketserien Albert Bonniers klassiker har funnits länge. Men nyligen fick hela serien en ansiktslyftning när formgivaren Petra Börner gjorde nya omslag till Emma, Den allvarsamma leken, Älskaren och Den franske löjtnantens kvinna. Temat är romantik. Samtidigt går förlaget ut med en kampanj i sociala medier som redan gett resultat.

– Vi tror att form och design blir ett allt viktigare argument för att konsumenter ska välja just våra pocketböcker. I Sverige finns det inga andra som jobbar så uttalat med formen när det gäller klassiker så det fanns en lucka att fylla, säger Åsa Lindström, produktansvarig på Bonnier Pocket.

De nya omslagen har fått mycket positiv uppmärksamhet, inte minst bland bokbloggare:

– Vi jobbar med sociala medier för att nå ut till fler läsare och möta dem där de finns. Många vill gärna hänga med i vad som händer och få tips om nyheter. Just bokomslag engagerar många, säger Charlotta Larsson som är PR- och informationsansvarig för Bonnier Pocket.

På Facebooksidan Bokklassiker är det full fart.

– Där diskuteras litterära klassiker, inte bara våra egna utan även andra. Vi lägger upp nyheter på klassikerfronten och ger evenemangstips, och lyfter också fram intressanta personligheter och författare, berättar Charlotta.

En bokbloggarträff på temat omslagsdesign tillsammans med Boktipset.se planeras också senare i höst. Och fler uppdateringar på omslagsfronten följer:

– Framöver kommer vi att fortsätta att jobba på samma sätt som vi gjort med Petra Börner och de “romantiska” omslagen. Vi kommer lyfta olika teman, som i detta fall romantik, och låta en illustratör eller formgivare skapa formen för alla titlar i det aktuella släppet, säger Åsa.