Nyheter
2014-10-29

Bonnier Publishing förvärvar IglooBooks

Bokförlaget Bonnier Publishing, med bas i Storbritannien, har tillkännagivit en uppgörelse om att köpa IglooBooks. Överenskommelse innebär att Bonnier Publishing blir ett av de fem största barnboksförlagen i Storbritannien.

Förvärvet sker med omedelbar verkan och uppgörelsen medför inte några personalnedskärningar för något av företagen. Alla 120 anställda på IglooBooks fortsätter att arbeta från företagets kontor i Northamptonshire och vd:n John Styring och hans ledningsteam behåller alla sina roller efter förvärvet.

Richard Johnson, vd på Bonnier Publishing, säger:

– Tidigare i somras satte jag upp målet att fördubbla vår årsomsättning. Mitt mål var att göra detta genom både organisk tillväxt och förvärv. IglooBooks stod genast ut som ett företag som vi kunde göra affärer med. De delar många av Bonniers kulturella och kommersiella värden och är lika ambitiösa och fokuserade på att uppnå snabb tillväxt som vi är.

– Genom detta förvärv blir vi den ledande aktören på barnboksförlagsmarknaden i Storbritannien och vi har för avsikt att investera kraftigt i Johns planer för IglooBooks i vårt arbete framöver.