Nyheter
2012-08-31

Bonnier samlar e-handel

För att ge bästa förutsättningar för tillväxt och synergier inom e-handel konsolideras två av koncernens största e-handelsbolag, Adlibris AB och Discshop Svenska Näthandel AB. Samtidigt blir Homeenter en del av Bonnierförlagen.

Discshop kommer att bli ett dotterbolag till Adlibris och kommer därmed att ingå i Bonnierförlagen. Henrik Oscarsson, vd Discshop, kommer att rapportera direkt till Magnus Dimert, vd Adlibris. Den nya organisationen börjar gälla omgående och kommer även arbeta för att utöka den befintliga produktportföljen. Produktportföljsexpansionen kan komma att ske såväl organiskt som via förvärv.

– Våra företag har mycket gemensamt. Genom sammanslagningen kan vi dra nytta av varandras kompetens och öppna upp för att expandera men framförallt för att ge ännu bättre erbjudanden gentemot våra kunder, säger Magnus Dimert.

– Jag kan inte tänka mig en bättre partner än Adlibris för att ta vara på den kraftiga tillväxten inom e-handel. Tillsammans har vi en oerhört spännande resa framför oss, säger Henrik Oscarsson.

Även Homeenter, som liksom Discshop tidigare varit del av SF Consumer Entertainment, kommer framöver att vara en del av Bonnierförlagen. Homeenters vd Marie Bratani-Olsson kommer att rapportera till Bonnierförlagens vd Jacob Dalborg.


Om Adlibris

Adlibris är bokhandeln för bokälskare. Varje dag levererar Adlibris 40 000 böcker till bokälskare i Sverige, Norge, Finland och Danmark. Med ca 1,5 miljon aktiva kunder, ett utbud på 10 miljoner titlar, fraktfria leverenser och ambitionen att alltid erbjuda det bästa priserna är Adlibris den självklara bokhandeln för alla som älskar böcker. Adlibris grundades 1997 och är idag Nordens ledande internetbokhandel.

Om Discshop

Discshop är butiken för film- och spelälskarna. Discshop grundades 1999 och finns idag i Sverige och Finland och är en av Nordens ledande e-handelsbutiker för hemunderhållning. Discshop står för hög kvalitet, bra kundservice, snabba leveranser

och förmånliga priser vilket genom åren har gett flera fina utmärkelser, bland annat Årets e-handlare Pricerunner: Film & musik 2010 och 2011, Topp 100 Internetworld 2007, 2008, 2009, m.fl. Med sitt breda sortiment, förmånliga bonusprogram och höga kunskap inom film och spel är Discshop det självklara valet när det gäller hemunderhållning.

Om Homeenter

Homeenter är ett bolag inom Bonnier med specialisering inom distanshandel och klubbverksamhet. Vi säljer musik, filmer och spel i Sverige, Danmark, Norge och Finland. Vårt huvudkontor är beläget i Malmö och vi är marknadsledande inom vårt segment.