Nyheter
2015-10-08

Bonnier satsar på digitala böcker med appen BookBeat

Den nya tjänsten är under utveckling och går under namnet BookBeat. Tanken med BookBeat är att man ska kunna läsa och lyssna på böcker direkt i mobilen, närhelst man har en stund över. För en fast månadskostnad får man tillgång till ett enormt utbud, en blandning av klassiker och ett urval av nya boksläpp.  

– Bonnier Books har sett marknaden för digitala böcker växa fram. Med BookBeat vill man vara med och driva utvecklingen framåt, säger BookBeats vd Niclas Sandin.

BookBeat siktar på att få fler att läsa eller lyssna på böcker genom att förbättra och förenkla upplevelsen av detta.

– Vår målgrupp är i första hand de som kanske ännu inte provat att lyssna på eller läsa böcker digitalt eller som tycker att tiden till det inte räcker till.

BookBeat har redan jämförts med branschledande Storytel vilket Niclas Sandin tycker är naturligt.

– Det är inte fel att jämföras med några som gjort riktigt bra saker för att driva utvecklingen på marknaden och det kommer säkert finnas många likheter mellan tjänsterna i början. Vi tror dock marknaden kommer växa och bestå av fler än bara de som redan nu har och uppskattar Storytel. Fokus för oss ligger därför inte bara på hur annorlunda vi är dag ett utan vad vi långsiktigt gör när vi nått marknaden för att skapa den bästa tjänsten.

BookBeat ska drivas som en startup, separat från Bonnier Books övriga verksamhet.

– För Bonnier Books var det viktigt att skapa en helt ny verksamhet som bara fokuserar på att utveckla BookBeat, både nu inför lansering men även på längre sikt. Alla som blir del av teamet får vara med på en resa och bygga något nytt från grunden och ta ansvar för att hantera alla framgångar och motgångar vi kommer uppleva på vägen, säger Niclas Sandin.

En första version av BookBeat släpps till en begränsad grupp kunder i slutet av året. Den bredare lanseringen kommer ske steg för steg under 2016.

Redan nu kan den som är nyfiken på BookBeat besöka bookbeat.com och anmäla sitt intresse för att testa tjänsten när lansering närmar sig.

Vill du jobba med BookBeat?

Rekrytering till Stockholmskontoret är i full gång. De utannonserade tjänsterna hittar du här www.bonnier.se/jobb-karriar/Lediga-jobb/