Nyheter
2018-01-18

Bonnier Ventures investerar i Lavendla

Den digitala begravningsbyrån Lavendla, grundad av Jakob Nordström, har fått Bonnier Ventures (nyligen namnändrat från Bonnier Growth Media) och eEquity som nya delägare. Kapitaltillskottet ska användas till expansion av verksamheten i Norden. På ägarlistan finns även The Springfield Project som har finansierat bolaget sedan start.

Bolaget grundades 2014 och erbjuder idag ett brett utbud av begravningstjänster genom varumärkena Lavendla och Wilja begravningsbyrå, som lanserades under hösten 2017. Idag domineras begravningsbranschen av Fonus, med cirka en tredjedel av marknaden i Sverige. Lavendla erbjuder en tjänst till ett pris som är betydligt lägre och levererar samtidigt marknadens högsta kundomdömen. 

”Lavendla har på kort tid kommit att bli en ledande digital begravningsbyrå. Vi är imponerade av att Jakob och hans team har lyckats att på så kort tid kombinera hög tillväxt med bra kostnadskontroll och en ansvarsfullt driven verksamhet med exceptionellt starka omdömen från kunderna. De skapar valfrihet till ett bra pris. Vi ser fram emot att stödja dem i deras fortsatta resa.” säger Dajana Mirborn, Investment Director på Bonnier Ventures.

Lavendlas omsättning för 2017 uppgick till omkring 20 miljoner kronor, en markant ökning från 7 miljoner föregående år. Marknadsandelen för digitalt baserade begravningsbyråer har vuxit kraftigt under de senaste åren, och efterfrågan väntas fortsätta öka snabbt även under kommande år.

”Det känns inspirerande att Bonnier och eEquity tror på oss. Vi har ett starkt team och har haft ett bra år där många nya kunder valt vår kombination av en digital tjänst och ett personligt bemötande. Bonnier bidrar med en stor medial räckvidd och kunskap, samtidigt som eEquity adderar viktig erfarenhet inom e-handel. Nu har vi alla möjligheter att fortsatt vårda våra kunders förtroende, och växa  såväl i Sverige som utomlands”, säger Jakob Nordström, vd och grundare Lavendla.