Nyheter
2022-02-15

Bonnier Ventures köper aktier i Acast för 150 MSEK och ökar sitt ägande till 12,3%

Som en av de första investerarna i Acast redan 2015 har Bonnier Ventures haft möjlighet att följa bolaget över en lång tid. I juni förra året noterades bolaget på Nasdaq First North Growth Market.

Acast grundades 2014 och är världens största oberoende podcastplattform. Acast är en pionjär inom det öppna ekosystemet för podcasts och har skapat en marknadsplats där annonsörer kan rikta sig till engagerade lyssnare på ett effektivt sätt genom dynamisk annonspublicering och sponsorskap, medan poddkreatörer ges tillgång till flera olika intäktsmöjligheter och verktyg för att expandera sin lyssnarbas.  

– Vi är imponerade av såväl team som långsiktig potential, och som strategisk investerare inom Media Tech känns det roligt att utöka vårt ägande i Acast, säger Stina Andersson, VD för Bonnier Group. 

Acast har en global närvaro i över tolv länder och under 2021 uppgick antalet lyssningar på Acast-anslutna podcasts till cirka 3,7 miljarder och idag har Acast fler än 40,000 shower anslutna till sin plattform.