Nyheter
2017-04-06

Bonnierförlagen startar Bonnier Bookery

Bonnierförlagen startar Bonnier Bookery

Som ett led i Bonnierförlagens tillväxtstrategi startas nu det digitala förlaget Bonnier Bookery. Målsättningen är en utgivning som attraherar den digitala bokläsaren och lyssnaren. Förlaget kommer ha en utgivning om ca 20-25 titlar per år, både skön- och facklitteratur. Förlagschef blir Åsa Selling.

– Den digitala utvecklingen skapar fantastiska möjligheter för berättandet och nya förutsättningar att nå ut till en stor publik. Med Bonnier Bookery ska vi utveckla bokutgivningen i svensk bokbransch och skräddarsy den mot den digitala läsaren och lyssnaren, säger Åsa Selling.

Åsa Selling kommer närmast från rollen som förlagschef och förläggare på Wahlström & Widstrand, dessförinnan var hon verksam som förläggare på Albert Bonniers Förlag.

Förläggare på Bonnier Bookery blir Susanna Romanus. Hon har en lång erfarenhet från förlagsbranschen och kommer närmast från Norstedts där hon har varit publicistisk chef för skönlitteratur och sakprosa.

 Berättelsen är starkare än någonsin och fortsatt helt central när vi identifierar morgondagens författare. Med Bonnier Bookery ska vi utveckla berättandet utifrån nya beteenden och en viktig del av verksamheten blir att experimentera. Det ska bli enormt spännande att få använda min långa förläggarerfarenhet till något så här kreativt och att få vara med och starta en ny verksamhet, säger Susanna Romanus.