Nyheter
2015-12-09

Bonnierförlagen startar författarpodd

Idag släpps det första avsnittet av Speaking of Stories, en podcast signerad Bonnierförlagen. En utländsk och en svensk författare möts för att tala om gemensamma nämnare såväl som olikheter och aktualiteter. Först ut är Ryan Gattis och Jens Lapidus. I Speaking of Stories sammanförs två författare vars världar på något vis går in i varandra. Samtalet tar avstamp i en gemensam nämnare, men åt vilket håll det sedan går avgör deltagarna i stunden. Inget manus, inga direktiv.

I första avsnittet möts den amerikanske författaren Ryan Gattis och Jens Lapidus. Liksom Jens Lapidus skildrar Ryan Gattis gängkultur och utanförskap, men kulisserna utgörs av Los Angeles under upploppen 1992, medan Jens Lapidus skildrar Stockholm.

–Varje år bjuder Bonnierförlagen in ett antal utländska författare. Speaking of Stories är ett sätt att förlänga den glädje och inspiration som dessa besök ger. Att försöka hitta en ’perfect match’ mellan två författare har varit en rolig utmaning. Vi tror att lyssnarna kommer att gilla kombinationerna, som i vissa fall kan vara oväntade, säger Stephanie Tärnqvist, projektledare och exekutiv producent för Speaking of Stories.

Speaking of Stories görs i samarbete med Adlibris. Producent för avsnitt ett är Henrik Johnsson. Avsnitt ett finns tillgängligt på Acast och iTunes från och med idag. 

– Vi på Acast är väldigt stolta över att Bonnierförlagen valt oss som partner och distributionsplattform. Konceptet är oerhört spännande och ligger helt i linje med vårt fokus på premiuminnehåll, säger Öjje Holt, Kommersiell chef Acast.

I avsnitt två möts den amerikanska författaren Caroline Kepnes och Denise Rudberg i ett samtal om stalkers, sociala medier och New York. Avsnittet släpps i januari. 

Podcasten är på engelska.