Nyheter
2018-09-24

Bonniers magasin går samman

Bonnier Magazines & Brands och Bonnier News Lifestyle bildar Sveriges ledande aktör inom livsstilsmedier.

Bonnier har fattat ett inriktningsbeslut om att skapa Sveriges största magasinsverksamhet genom att koncernens två svenska magasinsföretag ska gå ihop: Bonnier Magazines & Brands och Bonnier News Lifestyle blir en enhet vid årsskiftet. Planen är att de två verksamheterna går samman till en enhet som kommer att vara en del av Bonnier News.

Den nya enheten kombinerar Magazines & Brands starka varumärken med News digitala utvecklingskraft och räckvidd. Tillsammans hade de två bolagen under 2017 en omsättning om ca 1 200 miljoner kronor.

Lars Dahmén, vd för Bonnier Magazines & Brands:
”Magazines & Brands premiuminnehåll, starka varumärken och nära relationer till målgrupperna, tillsammans med räckvidden och den digitala kraften som finns inom News, ger oss en rejäl styrka framåt. Som en del av News får vi en digital verktygslåda som ingen annan nordisk aktör kommer i närheten av. Nu får vi bästa möjliga förutsättningar att öka farten i utvecklingen av både befintliga och nya digitala produkter samtidigt som vi fortsätter att vårda premiumprodukter som Sköna Hem, Privata Affärer, M Magasin och Lantliv som fortsätter att vara starka och lönsamma.”

Arbetet med samgående påbörjas omgående och kommer att ledas av Lars Dahmén vd för Magazines & Brands. Den nya starka verksamheten ska vara på plats vid årsskiftet och drivas som en egen enhet inom Bonnier News, ledd av Anna-Clara Welander, som idag är chef för Bonnier News Lifestyle. Welander rapporterar till Anders Eriksson, vd för Bonnier News.

Anna-Clara Welander, chef Bonnier News Lifestyle:
”Med ökad räckvidd och kundbas kan vi snabbare skala upp våra affärer – oavsett om det gäller digitala tjänster eller prenumerationsaffären i print. Även om produkterna har olika förutsättningar, ser vi tydligt att verksamheterna kompletterar varandra. Lifestyle är ledande digitalt och har en stark lösnummeraffär, Magazines & Brands har starka varumärken och en stor prenumerationsaffär.”

Anders Eriksson, vd Bonnier News:
”Att utveckla och växa inom konsumentvertikaler som livstilsmedier är en viktig del av Bonnier News strategi. Den satsningen stärks avsevärt av att Magazines & Brands med dess starka varumärken, produkter och innehåll blir en del av vår verksamhet. Kombinationen med Bonnier News Lifestyle, den digitala räckvidden hos Expressen, samt möjligheter att även utveckla affärer och produkter tillsammans med Dagens Nyheter, Dagens industri och HD-Sydsvenskan ger utmärkta förutsättningar framåt.”