Nyheter
2016-05-11

BookBeat lanserar stort

Hur har det gått hittills efter betalanseringen i höstas?

Första tiden för oss har handlat om att experimentera och lära oss nya kundbeteenden och sedan utvecklas från det. Det gäller både hur vi förbättrat tjänsten men även hur vi nu väljer att marknadsföra den till olika målgrupper. Sedan vi drog igång i slutet av 2015 och i februari öppnade upp tjänsten för alla har vi fått in flera tusen användare där en större del använder oss varje dag. Det tycker jag är bästa betyget på hur det gått: att vi hittat en naturlig plats i användarnas vardag. Nu känner vi oss därför redo att ta nästa steg och påbörja den breda lanseringen. 

Vad får kunderna med BookBeat?

Tusentals böcker för alla smaker, från nyheter till klassiker. Alltid med dig och aldrig mer än en knapptryckning bort. Bör vara något som tilltalar de flesta. För den som är nyfiken erbjuder vi självklart nya kunder att prova oss gratis någon vecka för att bilda sig en egen uppfattning om tjänsten och innehållet.

Berätta om den breda lanseringen.

Fokus ligger på att visa upp relevant innehåll och situationsanpassade budskap när vi nu börjar synas överallt i allt från reklamfilmer, affischer och framförallt digital marknadsföring. Vi ska svara på kundernas fråga: ”Har ni en bok just jag är nyfiken att lyssna på och hur gör ni det lätt att passa in det i min vardag?”. Vi ska prata mindre om BookBeat och mer om vad vi faktiskt erbjuder.

Och lanseringen i Finland?

Precis som i Sverige kommer vi ta lanseringen i Finland steg för steg. Däremot siktar vi nog på att redan nu i sommar öka takten så fort vi har lärt oss mer om hur kunderna tar emot oss som tjänst och hur vi kan marknadsföra den på bästa sätt. Finland är ännu en omogen marknad och där vill vi ta ledartröjan direkt och driva på utvecklingen.