Nyheter
2010-11-30

Cappelen Damm och digitalbok.no lanserar e-böcker

Nu lanserar Cappelen Damm-ägda Digitalbok.no ett brett urval av e-böcker, som säljs till ett pris långt under vad en pappersbok kostar i Norge. Böckerna är i formatet e-pub, som kan läsas på de flesta e-boksläsarna, och med programmet Bluefire Reader kan man läsa dem även på iPad.

– Vi är väldigt nöjda med att ha satt en prisnivå som är betydligt lägre än de som antytts tidigare av andra aktörer i branschen, säger Tom Harald Jenssen, vd för Cappelen Damm. 

Det lägre priset beror på att vinsterna i säljledet har begränsats, något som Tom Harald Jenssen tror är viktigt för att e-boksförsäljningen ska komma igång på den norska marknaden.

– Även om e-böcker bara utgör 1-2 procent av den totala omsättningen för böcker internationellt, så ser vi att utvecklingen går snabbt framåt. Det är viktigt för oss att kunna erbjuda något bra för de läsare som under lång tid efterfrågat en satsning på e-böcker i Norge, säger han.

Att vinsterna för boksäljarna blir mindre förklarar han så här:

– Det kostar betydligt mindre att saluföra en e-bok än en pappersbok, därför är det rimligt att deras andel av kakan blir därefter.

Från start finns 500 norska e-böcker och över 30 000 engelska böcker att köpa.

– Detta är bara början. Nu storsatsar vi på att utveckla den norska e-boksmarknaden, säger Tom Harald Jenssen.