Nyheter
2015-03-31

Carlsen förvärvar Lappan

Bokförlaget Carlsen Verlag, som ingår i den tyska bokkoncernen Bonnier Media Deutschland GmbH, har tillkännagett förvärvet av Lappan Verlag, vilket trätt i kraft retroaktivt från den 1 januari 2015.

Lappan grundades 1983 av Dieter Schwalm och fem delägare och är idag Tysklands ledande bokförlag för serier och humorböcker. Man ger bland annat ut böcker av Uli Stein, den populäraste serietecknaren på den tyska marknaden. Med viktiga serietecknare som Joscha Sauer och Ralph Ruthe är även Carlsen mycket framgångsrika inom genren.

Lappans lista kombineras nu med Carlsens serie- och humorböcker och ges tillsammans ut under namnet Lappan. Förläggaren Schwalm kommer att vara fortsatt ansvarig för utvecklingen av innehåll och produkter i framtiden. Carlsen kommer från och med nu att ansvara för försäljning och distribution.

– Vi är väldigt glada över den här sammanslagningen, säger Joachim Kaufmann, vd på Carlsen. Som obestridlig marknadsledare på området för serie- och humorböcker kan vi hela tiden föra utvecklingen framåt på en stabil nischmarknad.

– Vi ser fram emot den oerhört givande uppgiften att ta till vara på potentialen hos två marknadsledare inom humorböcker och serier, och att utveckla programmet och skapa idéer och produkter för framtiden, säger Schwalm. Som en av grundarna av Lappan är jag stolt över att det sker under vårt namn. Det är ett erkännande av det enastående arbete som vårt fantastiska team utfört under många år.