Nyheter
2015-02-10

Dagens Nyheter lanserar kvällsupplaga

– DN.prio blir det snabbaste sättet att hålla sig uppdaterad, samtidigt som vi ger läsaren möjligheten till fördjupning om tid och intresse finns. Den som läser DN.prio ska aldrig känna att den har missat något som alla andra pratar om, säger Anna Åberg, chef DN.se.

DN.prio kommer ut morgon, kväll och helg.  Innehållet är handplockat av DNs redaktörer och består av de viktigaste nyheterna och dagens hetaste samtalsämnen. De nya digitala plattformarna och en omställning på redaktionen – där alla jobbar mot alla kanaler – har möjliggjort att möta behovet av tätare uppdateringar hos läsarna. Idén till DN.prio föddes när DNs utgåva för för iPad, DN+, lades ned och ersatte med eDN – som inte träffade riktigt rätt.

– De flesta var väldigt nöjda, men i den mer teknikintresserade målgruppen fanns en del besvikelse över eDN. Man förväntar sig att DN ska ligga i framkant, att vi ska leda utvecklingen av den digitala nyhetskonsumtionen. Ur den besvikelsen föddes idén till DN.prio.

Drygt 50 personer har varit inblandade i projektet som föddes sommaren 2013 och började utvecklas på riktigt i höstas. Förra veckan släpptes betaversionen av DN.prio. Omkring tusen personer finns med i den första gruppen av testare, och fler kommer att släppas på löpande.

– Det är lite läskigt. Det är första gången som DN släpper en produkt i betaversion, den är inte färdig, inte perfekt än. Men det är också helt i linje med vår strategi att alla våra digitala produkter ska utvecklas tillsammans med läsarna, säger Anna Åberg.

DN siktar på att plocka bort betastämpeln senare i vår, men det beror på utfallet under testperioden. Det är responsen från läsarna som styr det avslutande utvecklingsarbetet.

– Vi hoppas att vi fyller ett tomrum i Mediesverige, och att vi har hittat en produkt som tilltalar många.

Betaversionen är gratis, men för att läsa DN.prio efter den riktiga lanseringen måste man vara digital prenumerant. Artiklar delade via sociala medier kommer dock att vara tillgängliga för alla. Läs mer om DN.prio.