Nyheter
2016-11-01

De kan vinna Stora Journalistpriset 2016

De nominerade presenterades och hyllades av journalistkollegor vid en lunchceremoni i Bonniers villa Nedre Manilla i Stockholm. De intervjuades av Sveriges Televisions programledare Anna Hedenmo som är årets programvärd vid utdelningen och jubileumsgalan på Grand Hôtel i Stockholm den 23 november.

Rollen som programvärd på journalistprisgalan med Sveriges främsta journalister på plats, är ett prestigeuppdrag i klass med att bli nominerad, sade juryns verkställande ledamot Stefan Mehr när han avslöjade att Anna Hedenmo ska leda utdelningen. Då tillkännages också vem som blir mottagare av Lukas Bonniers Stora Journalistpris, vilket går till en journalist som under en lång tid har visat prov på framstående journalistisk gärning. Prissumman är 100 000 kronor i samtliga fem kategorier.

Läs mer om de nominerade och juryarbetet på www.storajournalistpriset.se. Där finns också historik och presentationer av alla pristagare från starten 1966 och framåt. Sajten är journalisternas egen prispall – en Hall of Fame för de som erövrat Sveriges förnämsta journalistiska utmärkelse genom tiderna. Följ även gärna 50-årsfirandet på Instagram där tidigare vinnare hyllas med bilder ur arkivet, ögonblick och ansikten från 1966 till nutid under #sjp50år.