Nyheter
2015-03-22

Echo Publishing lanseras i Australien

Bokförlaget Bonnier Publishing, med bas i Storbritannien, har lanserat Echo Publishing, ett nytt bokförlag i Australien.

Echo Publishing har sitt ursprung i det nuvarande vuxenlitteraturprogrammet från The Five Mile Press, som kommer att utgöra grunden för detta nya förlag. På så sätt kan The Five Mile Press fokusera på barnböcker medan Echo Publishing kan koncentrera sig på vuxenlitteratur och ge ut 50 titlar per år.

Echo Publishing får nya kontorsplatser och ett nytt team.

– Echo Publishing representerar en ovärderlig rikedom av flera generationers berättande. Logotypen, med en lokal lyrfågel som är känd för sitt läte och sin förmåga att härma, fångar kärnan i Echo Publishings uppdrag, säger Alexandra Maramenides, vd för Echo Publishing och The Five Mile Press.

– Vi vill vara det bästa förlaget i Australien och locka fantastiska lokala författare, fotografer och talanger, säger Maramenides. – Förutom att specialisera oss på berättande facklitteratur (inklusive kommersiella biografier) och fotografi kommer vi att lansera en katalog med skönlitteratur. Vårt mål är att ge våra läsare den allra bästa läsupplevelsen, i flera olika genrer. Vi kommer att ge våra författare och titlar den personliga omsorg och det stöd de behöver, samtidigt som vi breddar deras kommersiella räckvidd med hjälp av Five Mile Press starka försäljnings- och distributionskanaler.

Echo Publishing kommer att använda Five Mile Press för försäljning och distribution med omedelbar verkan.