Nyheter
2012-06-01

En gåva för barnen

När boken ”Jag är Zlatan Ibrahimović”, skriven av David Lagercrantz, kom ut i november 2011 slog den ner som en bomb både medialt och försäljningsmässigt. Den engagerande, ärliga och skakande berättelsen om uppväxten i Rosengård, insynen i den absoluta toppfotbollen, men också kärleken till Helena och barnen, fick läsare långt utanför fotbollens supportklubbar.

Boken sålde över en halv miljon exemplar på sex veckor och är därmed den mest sålda boken i Sverige någonsin på så kort tid.

I samarbete med BRIS kommer nu en signerad numrerad begränsad upplaga av boken. Boken är handbunden med ett handgjort omslag i metall och ligger i en elegant box. All förtjänst på boken skänker författarna, förlaget och återförsäljaren oavkortat till BRIS.

– Jag är glad över att ännu en gång få samarbeta med BRIS. Genom den här donationen hoppas jag, och alla som har arbetat med min bok, att BRIS får möjlighet att finnas där för ännu fler barn som behöver en vuxen att prata med, säger Zlatan Ibrahimović.

När hela upplagan är slutsåld har donationen genererat 2 500 000 kronor till BRIS.

Det här är en fantastisk donation som vänder sig direkt till alla de barn som behöver en vuxen att samtala med. Den kommer att användas till att utöka BRIS tillgänglighet så att inget barn som behöver oss ska bli utan vuxet stöd och närvaro. Alla barn är alltid välkomna hos BRIS, säger Kattis Ahlström, BRIS generalsekreterare.

–  Zlatans bok har nått många av de barn och ungdomar som är som han var – en outsider. Därför är det extra spännande att i kraft av denna bok kunna stödja BRIS, säger Albert Bonnier, bokförläggare och styrelseordförande Albert Bonniers Förlag.