Nyheter
2012-03-05

Förvärv i Tyskland

Det tyska bokförlaget Bonnier Media Deutschland har ingått avtal om att förvärva Bloomsbury Verlag från moderbolaget Bloomsbury i Storbritannien. Inom ramen för avtalet får Bonnier Media Deutschland rätt till varumärket Bloomsbury Berlin och rätt att publicera tyska utgåvor av böcker från Bloomsbury-författare som t.ex. Khaled Hosseini, William Boyd och Ben Schott.

– Vår framgång ligger i framgången för våra författare, säger Hartmut Jedicke, vd för Bonnier Media Deutschland. Samarbetet mellan vårt dotterbolag Piper och Bloomsbury bygger på denna gemensamma utgångspunkt. Vi tror att den framgångsrika kombinationen av Bloomsburys utmärkta internationella författare, Pipers starka ställning på den tyska marknaden och det kreativa teamet i Berlin kommer att lyfta fram särskilda röster i Tyskland. Det kommer att gynna både våra läsare, våra författare och oss själva.

I april kommer Bonnier och Bloomsbury offentliggöra ett särskilt kulturellt samarbete i Berlin – Bloomsbury Bonnier Institute. Precis som sin motpart, Bloomsbury Institute i London, kommer institutet att arrangera författarevenemang, uppläsningar, diskussioner och andra litterära evenemang.