Nyheter
2014-11-16

Grattis Expressen, 70 år!

I tidningen kunde man bland annat läsa om sex brittiska piloter som sänkt ett nazistiskt slagskepp och landat i norra Sverige. (Du kan läsa en fullständig kopia av det första numret av Expressen här.)

– Vi firade 70-årsdagen på redaktionen redan i fredags,  berättar Thomas Mattsson, chefredaktör på Expressen.

– Vi hade bjudit in 96-åriga Svante Löfgren, som anställdes på Expressen redan 1949 och jobbade som korrespondent i Berlin, Bonn, Los Angeles och Genéve. Svante är mest känd för sitt världsscoop från 1953, när han intervjuade Ho Chi Minh via telegram. Nu fick han en lång applåd från alla kollegor. Jag ville ha Svante på plats som en påminnelse om tidningens arv, och det blev väldigt fint. Vi hade också andra anledningar att fira – mobilsajten slog rekord samma vecka med en trafikökning på 114 procent och över 3,5 miljoner unika läsare.

– Det är roligt att mobilsajten, som numera är vår största kanal, hade rekordtrafik samma vecka som Expressen fyllde 70 år, säger Thomas Mattsson.

Du kan läsa fler artiklar från de första åren av Expressen här, här och här. Och i sin blogg, hyllar Mattsson en lång lista med reportrar, fotografer, redaktörer och scoops från Expressen under åren – läs här.