Nyheter
2015-01-29

HD-Sydsvenskan storsatsar digitalt

Hur har ni gjort om Sydsvenskan.se och hd.se, vad är skillnaderna från tidigare?

Vi har byggt de två nya sajterna på samma tekniska plattform. För Sydsvenskans läsare är det inga omvälvande förändringar, den nya sajten är ganska lik den gamla. Helsingborgs Dagblads (HD) läsare har fått lite större förändringar. Enkelt uttryckt kan man säga att vi har byggt på Sydsvenskans gamla grund och förbättrat med en del finesser som fanns på HD:s sajt. Samma plattform underlättar naturligtvis vårt jobb bakom kulisserna men den som tittar på sajterna utan att veta om det kan knappt se det, tror jag.

Som alla andra medieföretag jobbar vi främst mot mobilen, där vi har en enorm tillväxt, och där syns också skillnaderna mest. 

Vad tycker läsare och annonsör om de nya sajterna?

Vi har tagit in synpunkter från både säljare och annonsörer i framtagandet av sajterna och förändrat annonsformaten en del. De reaktioner som nått mig, särskilt från Sydsvenskans läsare, har varit positiva. 

Relanseringen av sajterna är bara en del av den digital omställning som är på gång hos er, berätta mer.

Vi vill ju nå så många som möjligt med vår viktiga journalistik. All tillväxt, både av läsare och intäkter, finns digitalt och det är självklart att vi lägger allt mer kraft där. Vår stora redaktion jobbar mot webben som första kanal och grundläget är att allt publiceras först på sajterna. Det här är en omställning som både Sydsvenskan och HD arbetat med ett tag och medarbetarna upplever det nog inte som en revolution. Omställningen sker på alla nivåer, från hur vi skriver nyhetstexter, via hur vi leder nyhetsmöten till att alla redaktioner själva ansvarar för sina undersajter och noggrant håller koll på hur texterna läses digitalt. Och så vidare.