Nyheter
2014-09-22

Läsning för bokälskare på #kirja

Nu har Finlands bokmalar fått något som ger dem det bästa av två världar: djuplodande artiklar om bokvärlden och snabba nyheter och kommentarer från sociala medier på ett och samma ställe. Det handlar om #kirja, en webbplats som nyligen lanserats av bokförlagen WSOY, Tammi, Johnny Kniga, Gummerus, Siltala, Teos, CrimeTime och Paasilinna. Fler förlag kommer att ansluta sig till tjänsten under hösten.

– Äntligen har vi en tjänst där litteraturrelaterat material på webben samsas med samtal i sociala medier i realtid, säger Timo Julkunen, vd för Bonnier Books Finland.

Tjänsten #kirja – som betyder bok – blir en länk mellan människor och böcker, och målet är att inspirera nya läsare. På den nya webbplatsen #kirja finns lästips, läsarrecensioner, artiklar och texter om aktuella ämnen, information om författare och deras verk, information om bokrelaterade evenemang och erbjudanden samt råd om hur man utforskar nätbokhandlarna.

#kirja samlar litteraturartiklar och livliga diskussioner i sociala medier under ett och samma tak. Och tjänsten är öppen för alla – vem som helst kan delta i samtalet och få inflytande genom att skriva på webben under hashtaggen #kirja.

– Tack vare den här tjänsten kan passionerade läsare delta i en gemenskap som består av både författare och andra läsare, säger Johanna Snell, Project Manager och Development Manager för #kirja. Och ovana läsare kan till exempel hitta boktips för farsdagspresenter och julklappar.