Nyheter
2013-09-16

“Likes” blir böcker

Snabbfakta: En genomsnittlig bok är ungefär 1,5 cm tjock och en genomsnittlig 10-åring är ungefär 140 cm lång. För var och en av de 752 ”gilla”-markeringar som Facebook-sidan för Bonniers Bokklubb har fått via kampanjen för Berättarministeriet skänks en bok till initiativet. Resultatet blir att en boktrave som är åtta 10-åringar hög skänks till Berättarministeriet via Facebook-kampanjen.

Bonnierförlagen, moderbolag till Bonniers Bokklubb, har länge stött Berättarministeriet (läs mer).

– Vi ville hitta en verksamhet som främjar barn och ungdomars läsning i Sverige och när vi letade efter ett lämpligt projekt att stödja tyckte vi att Berättarministeriet var helt rätt för oss. Det är en verksamhet som är såväl kreativ som målinriktad med tydligt fokus på de grupper i samhället som behöver lite extra hjälp. Barnen är vår framtid och deras framtid är beroende av att de kan läsa och skriva obehindrat. Det vill vi mer än gärna stötta. Det speglar dessutom själva själen i bokklubbsverksamheten – kärleken till böcker och läsupplevelser, säger Christina Enell-Eriksson, web content manager på Bonniers Bokklubb. 

Enell-Eriksson uppskattar att minst tusen böcker kommer att skänkas till Berättarministeriet via Facebook-kampanjen. Själva böckerna, som kommer från barn- och ungdomsförlaget Bonnier Carlsen, överlämnas senare i höst vid särskilda festtillfällen i Berättarministeriets skrivarverkstäder i Södertälje och Järva.

Vill du bättra på boktraven? Gör det genom att gå till Facebook-sidan och ”gilla” Bonniers Bokklubbar och Berättarministeriet!