Nyheter
2014-05-28

Little Bee Books lanseras

Bonnier Publishing korsar Atlanten.

Bokförlaget, med bas i Storbritannien, har startat little bee books, en ny förlagsetikett i USA. Titlarna som ges ut på little bee books kommer att rikta sig till barn upp till 12 år och kommer att omfatta bland annat sakprosa, bildböcker, inlärningsböcker, pekböcker och aktivitetsböcker samt licensierade produkter.

Planen är att ge ut 50 titlar under våren 2015 och totalt 150 titlar under hela året.  Böckerna kommer att distribueras i USA och Kanada av Simon & Schuster.

– Det här är något vi har planerat ett bra tag, säger Richard Johnson, vd på Bonnier Publishing. – Det är en stor del av vår internationella expansionsstrategi.

Den nya förlagsetiketten kommer att ledas av Shimul Tolia, som blir vd. Tolia arbetade senast som redaktionschef på Sandy Creek, som ingår i Sterling Publishing.

– Alla vi på little bee books ser fram emot lanseringen och arbetet med att få vår verksamhet att växa, säger Tolia. – Vårt mål är att skapa ett dynamiskt och stabilt förlagsprogram som engagerar och intresserar vår publik.