Nyheter
2017-02-15

Maria Curman och Åsa Sjöberg till SF Studios styrelse

Nordens ledande filmbolag SF Studios förstärker sin styrelse med två topprekryteringar. 

Maria Curman blir ny styrelseordförande, och Åsa Sjöberg ny styrelseledamot för SF Studios. Rekryteringarna är ett viktigt steg i bolagets fortsatta expansion med fokus på kvalitativt innehåll för en bred publik.

Både Maria Curman och Åsa Sjöberg har lång erfarenhet från mediebranschen. De tillträder i styrelsen under våren 2017.

– Det är med glädje jag välkomnar Maria Curman och Åsa Sjöberg till SF Studios styrelse, säger Ulrika Saxon, Bonnier AB:s ägarrepresentant i SF Studios styrelse och vd för Bonnier Growth Media.

– Marias gedigna bakgrund från toppositioner i mediebranschen och affärer med rättigheter i fokus, samt hennes breda styrelseerfarenhet gör henne idealisk för rollen som styrelseordförande. Vi är otroligt stolta över att också få tillgång till Åsas branschkunskap från att under många år framgångsrikt ha arbetat med kreativa talanger i miljöer där innehåll står i fokus.

Maria Curman är styrelseledamot i Bonnier AB och var fram till årsskiftet 2011/2012 vd för Bonnier Books. Dessförinnan har hon bland annat varit vd för Sveriges Television, Bonnierförlagen, Bonnier Utbildning och Almqvist & Wiksell. Maria Curman är idag även styrelseledamot i Bonnier Books, Cappelen Damm A/S, Apoteket AB och Work For You.

Åsa Sjöberg är innehållsdirektör på Bonnier Broadcasting och har arbetat på TV4 sedan 1999 där hon bland annat har varit projektledare, exekutiv producent på programavdelningen och sedermera programchef. Dessförinnan var hon redaktör och producent på Strix Television, och har studerat vid bland annat Journalisthögskolan i Stockholm. Åsa representerar den svenska film- och dramabranschen i styrelsen för Nordisk Film- och TV-Fond.

Övriga kvarstående ordinarie styrelseledamöter i SF Studios är Ulrika Saxon, Mikael Lövgren, Peter Fornstam, Håkan Rudels och Anders Rydén (personalrepresentant).