Nyheter
2020-02-25

Mittmedia och norska Amedia förvärvar Hall Media

Mittmedia har idag, tillsammans med norska Amedia, förvärvat tidningskoncernen Hall Media. Mittmedia kommer efter affärens genomförande att äga 51% av Hall Media och Amedia 49%. Are Stokstad, vd för Amedia, är utsedd till ny styrelseordförande.

Hall Media är en lokal tidningsgrupp baserad i Jönköping som äger ett tiotal prenumererade morgontidningstitlar, däribland Jönköpings-Posten, Falköpings Tidning och Smålands Dagblad, samt gratistidningar och nyhetssajter i Småland och Västra Götalandsregionen.

Genom förvärvet och samordningen av Hall Media stärker Mittmedia ytterligare sin position på den lokala nyhetsmarknaden.

“Vi är glada över att vi nu nått en överenskommelse med Hall Media. Amedia har en lång tradition av att skapa lönsam lokaljournalistik och vi är övertygade om att vi kan bidra med kunskap och kraft i utvecklingen av tidningskoncernen framåt. Vi känner oss trygga med att vi har en strategi som fungerar och av det skälet är det givet för oss att aktivt delta i den pågående struktureringen av svensk lokaltidningsmarknad” säger Are Stokstad, vd Amedia.

Syftet med affären är att Hall Medias titlar ska kunna fokusera ytterligare på lokal journalistik och därmed komma närmare sina läsare. Det är av stor vikt att tidningarna behåller sin unicitet och sina individuella profiler.

“Hall Media har som många andra aktörer haft utmaningar med sin digitala transformation. Jag är övertygad om att vi med vår publicistiska kunskap, strategi och affärsmässighet kan bidra till att titlarna inom Hall Media får än mer kraft att fokusera på sina närområden och bli starka och lönsamma, säger Mikael Nestius, affärschef Mittmedia.

Hall Medias titlar når sammantaget över 250 000 läsare och har i dagsläget cirka 70 000 betalande prenumeranter, varav cirka 17 000 är digitala prenumeranter.

I och med förvärvet av Hall Media fortsätter Mittmedia att stärka sin lokala strategi som syftar till att driva digital tillväxt och skapa förutsättningar för en kvalitativ och oberoende lokaltidningsjournalistik. Titlarna inom Hall Media kommer att behålla sina nuvarande politiska beteckningar. Affären förutsätter ett godkännande från Konkurrensverket.

För mer information vänligen kontakta:
Mikael Nestius, affärschef Mittmedia, 070-266 63 77
Are Stokstad, vd Amedia, +47 22 00 90 00