Nyheter
2020-04-15

Ny chefredaktör för Sydsvenskan och nytt affärsområde för lokalmedia i Bonnier News

Jonas Kanje blir ny chefredaktör och ansvarig utgivare på Sydsvenskan. Han tillträder den 11 maj och efterträder Pia Rehnquist som blir publicistisk chef på nytt affärsområde inom Bonnier News.

Jonas Kanje kom till Sydsvenskan 2013 och arbetade som nyhetschef fram till 2016 då han utnämndes till chefredaktör för Helsingborgs Dagblad. Han ingår sedan dess i HD-Sydsvenskan företagsledning.

– Det finns en mycket stark efterfrågan på oberoende och kvalificerad journalistik. Tidningsbranschen är tuff, men de senaste åren har Sydsvenskan konsekvent ökat antalet betalande prenumeranter. Ett tydligt kvitto på att vi är på rätt väg och att det är i journalistiken vi har både våra rötter och vår framtid, säger Jonas Kanje.

Jonas Kanje efterträder Pia Rehnquist, den chefredaktör som suttit längst på Sydsvenskan under 2000-talet.

– Det har varit ett privilegium att få leda den här redaktionen och vårt framgångsrika arbete med läsarintäkter. Jag är verkligen stolt över alla våra medarbetare och all vår fantastiska journalistik, säger hon.

Pia Rehnqvist nya uppdrag inom Bonnier News blir att som publicistiska chef för det nya affärsomårdet Bonnier News Local säkerställa att alla lokala publicistiska produkter ligger i framkant samt ha övergripande redaktionellt samordningsansvar för deras varumärken.

Nya affärsområdet Bonnier News Local samordnar verksamheterna Hall Media, HD-Sydsvenskan och Mittmedia. Affärsområdeschef för Bonnier News Local blir Mikael Nestius.