Nyheter
2014-08-01

Ny streamingtjänst för böcker

Norska förlaget Cappelen Damm och den svenska bokstreamingtjänsten Storytel.se har gått samman för att lansera Storytel.no. Denna streamingtjänst kommer att erbjuda både ljudböcker och e-böcker i ett enda abonnemang. Den nya tjänsten kan redan erbjuda över tusen ljudböcker från flera norska bokförlag. I augusti kommer tjänsten även att börja erbjuda e-böcker, vilket ger abonnenterna tillgång till över 20 000 ljudböcker och e-böcker.

Med ett månadsabonnemang får användarna obegränsad tillgång till e-böcker och ljudböcker på norska, svenska och engelska. Abonnenterna kan lyssna direkt på sina mobiltelefoner, surfplattor eller datorer via streaming – eller offline.

– Cappelen Damms samarbete med svenska Storytel är en digital milstolpe, säger Øisten Wahl, förlagschef för e-handel och digitala produkter på Cappelen Damm. – Tillsammans har vi etablerat Storytel Norway AS och de två företagen äger 50 procent vardera. Vi på Cappelen Damm anser att detta är ett stort steg framåt för vår digitala strategi. Vi är övertygade om att denna tjänst kommer att främja litteraturläsandet på ett nytt sätt i framtiden. Tekniken bakom är av absolut världsklass och du kan växla mellan lyssna och läsa samma bok.

– I Sverige har Storytel.se redan 100 000 läsare som använder tjänsten och antalet växer snabbt. Läsarna har också visat sig vara mycket nöjda både med tekniken och kundtjänsten. Vi tror att denna nya streamingtjänst för Norge, liksom liknande tjänster för musik och film, kommer att vara ovärderlig för att sprida norsk litteratur i digitala format.