Nyheter
2012-12-10

Ny VD på Pocket Shop

Anna Borné Minberger blir ny VD på Pocket Shop. Hon efterträder Mathias Engdahl som på egen begäran lämnar rollen som VD. Anna Borné Minberger kommer närmast från en tjänst inom Bonnierförlagen som chef för agenturen Bonnier Group Agency och förlagschef för Kartago, 2244, Rebus och Mix förlag.

Anna Borné Minberger har arbetat inom Bonnierförlagen sedan 2005 då hon rekryterades till posten som VD/förlagschef på Bonnier Carlsen, därefter har hon innehaft rollen som förlagschef för de tre förlagen Albert Bonniers Förlag, Wahlström & Widstrand och Bokförlaget Forum.

– Det här ska bli jätteroligt! Pocket Shop är ett väl fungerande företag med ett starkt varumärke och mycket engagerade och kunniga medarbetare. Min utmaning blir att vårda det Pocket Shop står för idag samtidigt som vi förstås måste rusta för framtiden. Det är ingen överdrift att hävda att det händer mycket i vår bransch just nu. Att fortsätta med expansionen utanför Sverige blir också en spännande del av arbetet. Jag startade min bana i bokbranschen hos Mathias och Pocketgrossisten för drygt 15 år sedan. Det känns lite som att cirkeln är sluten nu, säger Anna Borné Minberger.

Mathias Engdahl grundade Pocket Shop för 23 år sedan. Sedan 2012 ingår Pocket Shop i Bonnier Books Nordic. Engdahl kommer fortsätta arbeta inom Pocket Shop i egenskap av representant i företagets styrelse.