Nyheter
2012-04-27

Pocketförvärv

Idag meddelade Bonnierförlagen att man har förvärvat bokhandeln Pocket Shop från grundaren Mathias Engdahl. Kedjan har 15 butiker i Sverige och en butik vardera i Finland och Tyskland. Engdahl, som grundade Pocket Shop i 1989, blir VD för bolaget, och ersätter nuvarande VD Per Sjödell.

– Vi kommer att fortsätta att erbjuda våra nuvarande stora urval av pocketböcker i våra bokhandlar precis som vi alltid har, säger Mathias Engdahl. Bonnier kommer att bidra med stöd och kompetens på lång sikt. Vi har funnits i 23 år, men Bonnier har funnits i 200 år.  Med så många förändringar i branschen inom e-böcker och e-handel kan det vara svårt att veta vad vi behöver göra. Bonnierförlagen ger erfarenhet och know-how som ger oss möjlighet att fortsätta att möta dessa typer av utmaningar som vi står inför.

På kortare sikt kommer upprätthållandet av den kvaliteten människor i Sverige förväntar sig att vara en högsta prioritet – och att fortsätta expander på nya marknader.

– Den största omedelbara utmaningen blir att utöka i Finland och Tyskland, där vi redan har en tå i dörren. Det finns en hel del möjligheter i en sådan stor marknad som Tyskland, säger Engdahl.