Nyheter
2016-02-26

Premiär för SF Kids Play

SF Kids Play är fri från reklam och innehåller ett brett utbud av det bästa nordiska innehållet och de största internationella karaktärerna, allt från Astrid Lindgrens älskade klassiker, till animerade favoriter som Pettson & Findus och Alfons Åberg, och nyare internationella figurer som Biet Maya, Rorri Racerbil och Greta Gris. 

Innehållet på SF Kids Play är utvalt för att roa barnen utan att oroa föräldrarna. Tjänsten är designad specifikt för barn och är enkel, lekfull och rolig, även för de minsta. De smarta föräldrakontrollerna ger möjlighet att påverka barnens tittande utan att begränsa valmöjligheten.

– Det är en välfylld skattkista med filmer och serier som paketeras i ett nytt koncept, och det känns fantastiskt att kunna erbjuda allt detta till barnfamiljer i hela Norden. Utbudet av underhållning för barn online är stort, men det som hittills saknats är ett tryggt hörn med en mix av klassiker och nyheter, säger Jonas Fors, VD på SF och fortsätter:

– Filmbranschen är som så många andra branscher i konstant utveckling. SF står inför många spännande utmaningar, och det här är ett sätt att bredda vår verksamhet. 

Med SF Kids Play kan hela familjen njuta av högkvalitativa filmer och TV-serier och dessutom samla sina egna favoriter genom att hjärtmarkera sina val. Med offline-läget kan innehållet laddas ner så att barnen enkelt kan få underhållning när det passar familjen bäst.

Oavsett om du tittar via datorn, mobilen eller surfplattan är tjänsten enkel och intuitiv. Flera spännande funktioner är under utveckling och varje månad tillkommer nya filmer och serier.

– Det har varit ett otroligt roligt och lärorikt projekt där vi på mindre än ett år tagit fram ett nytt koncept och fått ut en helt ny digital tjänst på marknaden. Dessutom har vi gjort det väldigt kostnadseffektivt med ett litet internt team och smart användande av extern spetskompetens. Det är en viktig del i vår strategi att ta en stark position på marknaden och bygga B2C-kompetens där SF Kids Play är ett i raden av nya spännande digitala nisch-koncept för SF, säger Jens Håkansta, ansvarig projektledare för SF Kids Play.

​Läs mer och testa SF Kids Play på www.sfkids.com. ​