Nyheter
2013-10-25

Thienemann går samman med Esslinger

Idag meddelande Bonnier Media Deutschland att barnboksförlagen Thienemann och Esslinger går samman den 1 januari 2014. Nya Thienemann Esslinger kommer att ha sitt kontor i Thienemanns nuvarande lokaler i Stuttgart. Förlaget kommer att ingå i Bonnier Media Deutschland. Esslingers nuvarande ägare, Klett Gruppe, blir strategisk partner med representation i styrelsen.

Bärbel Dorweiler tar över som förlagschef för det sammanslagna företaget. Hon var mellan 2001–2013 förläggare på det holländska barnboksförlaget Querido. Där arbetade hon med författare som Guus Kuijer, Rebecca Stead och Cornelia Funke. Ny kommersiell chef blir Thomas Seng, som blev vd för Esslinger 2012 efter att i tio år ha varit chef för barnboksförlaget Tessloff.

Klaus Willberg, nuvarande förlagschef och vd på Thienemann, kommer att lämna företaget efter en ömsesidig överenskommelse.

– Den lösning vi kom fram till tillsammans med Klett Gruppe öppnar upp nya program och försäljningsmöjligheter för de två förlagen och dess författare och böcker, säger Hartmut Jedicke, vd för Bonnier Media Deutschland.  – Jag är skyldig Klaus Willberg, som ledde Thienemann i över ett decennium, ett stort tack för ett värdefullt och produktivt samarbete.

Sammanslagningen ska godkännas av konkurrensmyndigheterna.