Nyheter
2013-09-24

Adlibris Mondo är här

En ny samlingsplats för digitala läsning föds idag. Adlibris Mondo är en värld där man kan upptäcka, köpa och samla digital läsning. Med Adlibris Mondo får e-böcker, ljudböcker och e-singlar ett hem på nätet.

– Det har saknats en samlingsplats på internet som fyller både bokhyllans och bokhandelns funktion, säger Jonas Olofsson, ansvarig för Adlibris Mondo. Ambitionen med Adlibris Mondo är att vara den mest personliga och inspirerande butiken för digital läsning, men också en plats där du samlar din läsning. En plats som du kan göra till din egen.

På Adlibris Mondo får alla användare ett personligt bibliotek där de kan spara och samla sina e-böcker, ljudböcker och e-singlar. Genom biblioteket kan användaren dela med sig av sina lästips till andra och samtidigt själva få inspiration från sina vänner.

Adlibris Mondo är också en välkurerad butik för e-böcker, ljudböcker och e-singlar. Adlibris Mondos redaktörer guidar till kvalitativ läsning genom att skapa samlingar som lyfter fram allt från tidlösa skönlitterära verk till journalistiska berättelser om aktuella ämnen. Ett ljudboksabonnemang med obegränsad lyssning för 169kr/mån ingår också som en del av Adlibris Mondo. Abonnemanget har ingen bindningstid och första månaden är gratis.

Adlibris Mondo lanserar även e-singlar, en ny kategori inom digital läsning. En e-singel är kortare än en bok men längre än en tidningsartikel och liknas bäst vid ett avsnitt av P3 Dokumentär. Adlibris Mondo lanserar e-singlar tillsammans med bl.a. Atavist, Icon Magazine, Dagens Nyheter, Expressen, Illustrerad Vetenskap och Världens Historia.

På Adlibris Mondo kan användaren dela med sig av sina bästa lästips, visa upp sitt bibliotek, skapa egna samlingar och topplistor och sprida dessa till sina sociala nätverk.

– Läsning handlar om så mycket mer än bara texten. Det handlar om upptäckandet, samlandet och möjligheten att dela med sig av en upplevelse. Därför var det viktigt för oss att Adlibris Mondo också hade ett socialt lager som tillåter vänner att inspirera varandra genom att dela sina lästips, skapa egna samlingar och visa upp sin digitala bokhylla, säger Jonas Olofsson.


Adlibris Mondo-appen finns för iOS och funkar på iPhone, iPad och iPod Touch. I Adlibris Mondo-appen har användaren tillgång till sitt bibliotek, sin önskelista och sina samlingar. Läsning och lyssning kan göras i appen. Det går även att läsa e-böcker och e-singlar på enheter med andra operativsystem än iOS (t.ex. Android och Windows phone) genom att ladda hem t.ex. Aldiko, Bluefire och Adobe Digital editions (för desktop). Köp av e-böcker, ljudböcker och e-singlar görs på Adlibris.com/mondo, ej i appen. Köp på sajten – läs i appen!