Nyheter
2014-06-27

Bonnier återtar hela ägandet i C More

Bonnier och Telenor har ingått avtal om att Bonnier förvärvar de 35 procent av C More som ägs av Telenor. Förändringen träder i kraft idag, 27 juni.

– Genom att överta hela ägandet skapar vi nu full handlingsfrihet i arbetet med att hitta bästa möjliga struktur och inriktning för C More framöver och att hitta ett optimalt sätt att tillvarata och utveckla C Mores mycket starka rättighetsportfölj. Det blir nye vd:n Manfred Aronssons uppdrag, säger Casten Almqvist, styrelseordförande i C More och chef för affärsområdet Broadcasting inom Bonnier.

Manfred Aronsson, tidigare bland annat vd för MTG Sverige och Kanal 5, utsågs förra veckan till ny vd för C More. Han tillträder den 18 augusti och efterträder Johan Kleberg, som blir ny vd för Adlibrisgruppen.

C More Entertainment är Nordens ledande leverantör av premium-betal-tv-tjänster med en unikt stark rättighetsportfölj inom framför allt sport, film och tv-serier – med några av de mest populära sporterna och ligorna, samt film och serier från många av världens främsta innehållsleverantörer. Bonnier förvärvade C More genom TV4-Gruppen 2008 och sedan 2009 har Telenor ägt 35 procent av bolaget.