Nyheter
2015-09-24

Bonnier Business Polska förvärvar e-learningtjänsten Prawomaniacy

Bonnier Business Polska, utgivare av Polens största affärstidning Puls Biznesu och finanssajten Bankier.pl, har meddelat att man har förvärvat 100 procent av aktierna i start up-företaget Prawomaniacy. 

Prawomaniacy ligger bakom varumärket Arslege.pl, Polens största onlinetjänst för examensförberedande prov för bland annat civilingenjörer, arkitekter och jurister samt rättsdatabasen Lexlege.pl.  

– Med det här förvärvet närmar vi oss flera prestigefyllda och attraktiva professionella nischer: unga jurister, revisorer, mäklare, finansiella rådgivare med mera. Det här är ett nytt steg i processen att bygga en stark digital Bonniernärvaro i Polen, säger Patricia Deyna, vd för Bonnier Business Polska och Prawomaniacy.  

Säljare är aktiefonden IQ Partners och grundarna Arkadiusz Howara och Tomasz Ostrowski som kommer att fortsätta som styrelsemedlemmar i Prawomaniacy efter transaktionen.  

– Vi är glada att bli en del i en så välkänd internationell mediekoncern, säger Howara och Ostrowski. Det här är en stor möjlighet för oss. Med sånt stöd kan vi utvecklas ännu snabbare, bland annat på andra marknader. Vi tar med oss attraktiva målgrupper, en lönsam verksamhet och en hel del nybyggaranda till Bonnier.