Nyheter
2016-08-24

Ny datadriven mattidskrift

Ny datadriven mattidskrift från Bonnier Publications. 

Måltid är Bonnier Publications nya digitala tidskrift för matälskare. Tidskriftens mål är att ge en bättre användarupplevelse byggd på spännande innehåll. 

Matinnehåll är datainnehåll. Inte bara när det gäller ingredienser och den svåra balansen när det gäller mått, utan också till stor del när det gäller vad och hur läsarna använder recept online. Vi lever under Google-eran där gamla hederliga kokböcker står kvar på hyllorna och användare letar efter matinnehåll som passar deras speciella behov, allergier och plånböcker. De vill inspireras men de vill också ha vägledning när det gäller vad vissa ingredienser ska användas tillsammans med. Vem har inte googlat kycklingrecept? Det är på dessa premisser Bonnier Publications nya digitala mattjänst, Måltid, har byggts.

Med en stark ingrediensdatabas som täcker alla Bonnier AB:s skandinaviska marknader, gör systemet det möjligt för användarna att hitta recept som innehåller en viss ingrediens men som utesluter andra. Till exempel alla recept med kyckling men utan jordnötter, ifall du lider av allergier eller har väldigt kräsna barn. Recepten på webbplatsen kommer från Bo BedreI FormTaraAllt om Mat etc. och de har dataoptimerats för att kunna användas bättre, både redaktionellt och kommersiellt. Med en bra grund kommer det redaktionella teamet bakom Måltid att skapa nytt innehåll för den upptagna familjen för att komplettera spännande recept.

Måltid är ett projekt som utvecklats i nära samarbete mellan Bonnier Publications och Benjamin Media i Danmark, Bonnier Media i Norge och Bonnier Tidskrifter i Sverige.

– En av de fina sakerna med det här projektet är att det kom till i nära samarbete med våra team i Danmark, Norge och Bonnier Tidskrifter i Sverige. Det visar vad vi kan åstadkomma när vi arbetar tillsammans, sa Jesper Buchvald, vd på Bonnier Publications, vid förra veckans lansering av Måltid.

Den digitala tjänsten lanserades i Danmark den 8 augusti på maaltid.nu och den 23 augusti i Norge under varumärket Tara som Tara Måltid på maaltid.no. Hittills har den danska webbplatsen fått 74 000 användare med två virala matvideoklipp som når ungefär en halv miljon människor var.

– Vi vet vilken viktig roll mat har i våra läsares vardagsliv och medTara Måltid ser vi fram emot att ge dem ett redskap för att hitta relevanta och högkvalitativa recept online, säger Torunn Pettersen, chefredaktör för Tara i Norge.