Nyheter
2018-02-16

Bonnier Ventures investerar i Blok

Bonnier Ventures och Lifeline Ventures investerar i Blok, tillsammans med de tidigare investerarna Alexander Samwer-finansierade Picus Capital och Supercells tidigare marknadschef Erlend Christoffersen.

Den digitala fastighetsmäklaren Blok erbjuder en ny tjänst för bostadssäljare som matchar förväntningarna på en modern digital konsumentupplevelse.

Tjänsten grundades av Rudi Skogman, Olli Gunst, Samu Hautala och Juha Jokela som tidigare jobbat tillsammans med Slush – norra Europas ledande tech-konferens. Blok har utvecklat en teknisk plattform som, kompletterad av mänsklig assistans, hanterar alla steg i en bostadsförsäljning.

Blok började sälja bostäder i Helsingfors i juni 2017 och har sedan dess sett en stark tillväxt i alla större städer i Finland. Under de första sex månaderna hanterades 100 bostadsförsäljningar av deras system – främst bostäder i centrala stadsdelar som är populära bland unga köpare och säljare. Den nya finansieringen följer en hög efterfrågan på tjänsten och kommer att användas till fortsatt expansion av verksamheten och rekrytering av personal.

 Jag har följt Blok sedan januari 2017 när företaget grundades och har imponerats av deras snabba framsteg, säger Victor Bodin, Investment Director på Bonnier Ventures. ”De har ett starkt kund- och teknikfokus vilket vi tror kommer vara ännu viktigare delar framöver inom fastighetsmäkleri – en stor industri där vi ser förutsättningar för betydande förändringar under de kommande åren.

 Vi vet att Bonnier har bra räckvidd och kunskap om sektorn, vilket kommer att vara till stor hjälp när vi expanderar verksamheten ytterligare. Vi är väldigt glada över att ha Bonnier Ventures som aktieägare, säger Rudi Skogman, VD och medgrundare av Blok.