Nyheter
2015-02-11

Bonnier Business Press förvärvar i Tyskland

Deutsche Wirtschafts Nachrichten, som lanserades 2012, är en snabbväxande aktör på den tyska marknaden för affärspress och har redan omkring två miljoner unika besökare per månad. I och med affären förvärvar Bonnier Business Press 51 procent av ägandet från Deutsche Wirtschafts Nachrichtens ägare BF Blogform Social Media GmbH.

“Med det här förvärvet får vi ett fantastiskt företag och ett fantastiskt team – en stabil grund för vidare expansion inom tyska affärsnyheter”, säger Anders Eriksson, affärsområdeschef, Bonnier Business to Business.

“Vi tror att det finns stora möjligheter på den här marknaden och Deutsche Wirtschafts Nachrichtens imponerande utveckling visar att vi nu får bästa möjliga bas för att växa vidare i Tyskland. ”

“Vi är mycket stolta över Bonnier Business Press som ny ägare av Deutsche Wirtschafts Nachrichten”, säger Michael Maier, grundare och publisher för sajten. “Vi delar samma värderingar rörande högkvalitativ journalistik, och vi är övertygade om att den digitala världen är en perfekt miljö för modern affärspress. Bonniers framgångar i flertalet europeiska länder ger oss ännu mer muskler att säkerställa vår position som en ledande aktör inom tysk media.”

Minoritetsägarna Michael Maier och Christoph Hermann fortsätter inom företaget som publisher respektive vd.

Deutsche-wirtschafts-nachrichten.de grundades 2012 och har sedan dess varit Tysklands snabbast växande sajt för affärsnyheter med den största räckvidden i sociala medier. Bonnier Business Press bedriver business-to-business verksamhet i 10 länder med fokus på nischade affärstjänster och -produkter.