Nyheter
2016-12-16

Magnus af Petersens ny chef för Bonniers Konsthall

Magnus af Petersens kommer närmast från Moderna Museet med rollen som intendent med ansvar för museets samling. Innan dess var han Chief Curator på Whitechapel Gallery, London och har bland annat tidigare varit intendent för den Nordiska paviljongen på Venedigbiennalen.

– Bonniers Konsthall är framför allt en plats för samtida konst, där konstnärer även får möjlighet att producera nya verk. Få institutioner har samma goda möjligheter att agera snabbt och att därigenom sätta internationell konst i en nationell kontext. På så sätt ligger konsthallen i framkant. Det ska bli fantastiskt roligt att arbeta med teamet på Bonniers Konsthall, säger Magnus af Petersens.

Bonniers Konsthall har sitt ursprung i Maria Bonnier Dahlins Stiftelse som grundades 1985 av Jeanette Bonnier till minne av dottern Maria. Konsthallen har sedan dess blivit ett hem för stipendiet och stipendiaterna. Pontus Bonnier, styrelseordförande för Bonniers konsthall kommenterar valet av ny chef:

– Vi är verkligen glada över att ge uppdraget att utveckla Bonniers Konsthall till Magnus af Petersens. Hans internationella nätverk, långvariga relationer med konstnärer och konstpublik samt hans erfarenheter från utställningar och programläggning skapar förutsättningar för detta. Framförallt tror vi att kombinationen av Magnus erfarenhet och hans passion för samtidskonst kommer att tillföra spännande energi och vitalitet till konsthallen.


 

Bonniers Konsthall är en plats för svensk och internationell samtidskonst i centrala Stockholm. Sedan starten 2006 har Bonniers Konsthall arbetat med att visa och diskutera konst från hela världen. Konsthallen drivs självständigt och utan vinstsyfte inom ramarna för Bonnier Holdings verksamheter, och ingår inte i Bonnier AB.