Nyheter
2010-06-11

Nya affärer är här

Sveriges entreprenörer är målgruppen för den nylanserade sajten NyaAffarer.se. Webbplatsen är starten på Bonnier Tidskrifters varumärke Nya Affärer som också kommer innehålla events och ett magasin – första numret kommer i höst och är planerad att komma ut med fyra nummer per år. 

Nya Affärer ingår i Bonnier Tidskrifters affärsområde Affärspress tillsammans med Veckans AffärerPrivata Affärer och Placeringsguiden. Initiativtagare är Pontus Schultz, Publisher för Affärspress. Privata Affärers chefredaktör Per Hammarlund är ansvarig utgivare och VA:s webbchef Mikael Zackrisson är projektledare samt redaktör för sajten. Han berättar mer om tanken bakom.

 När började ni?

– Idén kom väl redan i höstas, men det var nu i början av året som vi konkretiserade planerna. Sajten öppnade i fredags.

Vad är idén bakom nyaaffarer.se?

– Sveriges entreprenörer är viktiga för vårt välstånd. Det är något av våra 400 000 småföretag som kommer att bli det nya Ericsson eller det nya H&M. Därför vill vi hjälpa entreprenörerna att bygga sina företag, med konkreta råd och tips, men också skapa debatt kring entreprenörsfrågor och försöka få politikerna att förstå behoven.

Vad är speciellt med det?

– Det speciella är att vi både erbjuder råd och tips och samtidigt driver debatt. Dessutom att vi erbjuder andra tjänster runtomkring. Vi startar till exempel ett mentorsprogram där tunga näringslivsprofiler som Michael Wolf, Mats Qviberg, Gunvor Engström och Nicholas Högberg går in och är mentorer åt varsin entreprenör som vill få sitt bolag att lyfta. 

Vad är skillnaden mellan tryckta tidningen ochnyaaffarer.se?

– Webben är som bekant igång hela tiden, magasinet utkommer med en utgåva under 2010, så skillnaden blir rätt stor i tempo. Men målgruppen och tanken om att göra nytta för entreprenörerna kommer vara desamma. 

Vad är den största utmaningen?

– Det här är en otroligt kräsen målgrupp som har massor av annat att göra än att läsa tidningar, på papper eller webb. Vi måste verkligen visa att vi skapar nytta hos läsarna, oavsett om det handlar om smarta tips på sajten, inspiration eller rätt personer på våra event.

Och den största möjligheten?

– Möjligheterna är enorma. Det finns en sådan otrolig drivkraft och potential bland Sveriges entreprenörer och ett stort intresse för de här frågorna ute bland andra också. Med Nya Affärer kan vi skapa en modern medieprodukt som kombinerar webb, print, nätverk och scen på ett bra sätt och som därmed blir ännu mer relevant och nyttig för målgruppen.