Nyheter
2010-03-09

Nytt steg för Weldon Owen

I mer än 20 år har Weldon Owen, som är en del av Bonnier Corporation, producerat och förpackat böcker, och sedan sålt utgivningsrättigheterna till en tredje part. Genom att nu ta kontroll över försäljningen och marknadsföra sina böcker tar Weldon Owen in förläggarverksamheten under sitt eget tak för att därigenom komma närmare sina kunder.

Det första exemplet på den nya strategin är att Weldon Owen blir officiell utgivare av de mycket framgångsrik kokböckerna för Williams-Sonoma. Därigenom utökar förlaget sitt 18-åriga samarbete med Williams-Sonoma.

— Med tanke på vår långa och framgångsrika erfarenhet av att producera och förpacka böcker för Williams-Sonoma tror vi att det nu är rätt tillfälle att även ta hand om utgivning, marknadsföring och distribution av dessa högkvalitativa kokböcker, säger Terry Newell, vd och koncernchef för Weldon Owen. Tillsammans med vår partner sedan lång tid tillbaka, den branschledande försäljningsorganisationen och distributör Simon & Schuster, förväntar vi oss att bygga vidare på Williams-Sonoma framgångar och nå ännu fler konsumenter.