Nyheter
2016-09-01

Joe Brown till Popular Science

Joe Brown till Popular Science. Blir ny chefredaktör för Bonnier Corporations legendariska tidskrift.

Joe Brown har utsetts till chefredaktör för Popular Science. Brown kommer till Popular Science från WIRED, där han var chefredaktör för tidskriftens webbplats. Han var tidigare chefredaktör för Gizmondo.

Det här blir Browns återkomst till Popular Science, där han hade sitt första jobb som biträdande redaktör 2002. 

– Vi är väldigt glada över att välkomna Joe tillbaka till Popular Science, säger Gregory Gatto, vice ordförande och förlagschef för Bonnier Corporations Lifestyle Group. Han har precis de egenskaper som vi letade efter hos den som ska leda varumärket: näsa för en bra historia, starkt ledarskap och enorm erfarenhet av att snyggt hantera webbplatsstrategi och digital verksamhet.

Popular Science var Browns första riktiga tidskriftsjobb där han lärde sig att sätta ihop tidskriftsnummer och skriva förstasidesnyheter. Han lämnade Popular Science för sitt första uppdrag på WIRED 2005.Under tiden på WIRED utvecklade han en passion för att modernisera högkvalitativ tidskriftsjournalistik: att föra den in i den digitala världen utan att offra de värderingar som gör den så speciell. Under de senaste 10 åren har Brown gjort det här till sin specialitet och hans ambitioner på Popular Science speglar det.

– Popular Science har alltid varit en viktig plats för mig som journalist och läsare och jag ser verkligen fram emot att komma tillbaka som redaktör, säger Brown. Det är ett legendariskt varumärke och jag känner mig ödmjuk över att få ansvaret att ta hand om det.