Nyheter
2012-08-26

Pontus Schultz

I lördags nåddes vi av det djupt tragiska beskedet att Pontus Schultz omkommit i en cykelolycka. Pontus Schultz var Publisher och chef för Bonnier Tidskrifters affärsområde B2B, och även chefredaktör för Veckans Affärer.

Olyckan skedde i lördags morse under den sista etappen av en sju dagar lång cykeltävling, Haute Route 2012. Enligt organisationen åkte Pontus Schultz olyckligt av vägen i södra delen av franska alperna och avled av fallet. Tävlingens läkarteam och säkerhetsmotorcyklar var mycket snabbt på plats efter att olyckan inträffat, men hans liv gick inte att rädda. Förutom sin centrala roll i Bonnier Tidskrifter var Pontus Schultz även pådrivande i förnyelsearbetet i hela Bonnier AB. Inte minst gäller det utvecklingen av magasinet bortom papperet, som han bejakade och skyndade på. Hela hans gärning präglades av snabbhet i tanken, engagemang och nyfikenhet.

– Pontus var en helt fantastisk person. Eftersom att han var en intensiv och närvarande människa så blir det faktum att han inte finns längre väldigt svårt att förstå. Bonnier har förlorat en mycket viktig medarbetare. Alla som har arbetat med Pontus vet att vi har förlorat en varm, glad och begåvad kollega. Men allra störst är naturligtvis förlusten för hans familj, och det är till hans fru och tre döttrar våra tankar går idag, säger Jonas Bonnier, vd Bonnier AB.

Pressinformation från Bonnier Tidskrifter finns här.