Nyheter
2013-09-26

Bevara stilen i stan

I tio år har Gård & Torp skrivit om att rusta hus och gårdar på landsbygden, men byggnadsvård är så mycket mer än falu rödfärg och lerklining. Därför gör tidningen en specialtidning fylld av inspiration och kunskap om stadens och förortens hus: Bevara stilen i stan.

 – Vi har märkt att intresset för att bevara och återskapa ökar bland yngre personer och antalet byggnadsvårdsbutiker har mångdubblats under de senaste åren. Byggnadsvårdstänket i lägenheter ser annorlunda ut än för villor och hus på landet. I stan handlar det mer om yta och bevarande eller komplettering av originaldetaljer än om materialval och metod. Stadshusen har renoverats oftare och här har man redan bytt ut det mesta av det gamla under åren, säger Gård & Torps chefredaktör Gunilla von Platen.

 Bevara stilen i stan är tidningen för alla som vill renovera sin lägenhet utan att förstöra planlösning och originaldetaljer.

 – Här kan du läsa om balkonger från olika tider, miljonprogrammets välplanerade lägenheter, en pampig våning med gyllenläderstapeter, grönskande innergårdar, ett 1700-talshus som räddades från förfall och ett funkiskök som blev dubbelt så stort, säger Gunilla von Platen. Dessutom massor av boktips, köpställen och inspiration!